Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift and that is why we call it the present.
E. Roosevelt


Zwangerschapsmassage.

Tijdens de zwangerschap gebeurd er in een relatief korte periode veel in je lichaam.
Onder invloed van hormonen veranderen je spieren en gewrichten, alles wordt losser en soepeler om ruimte voor het kind te maken en je op de bevalling voor te bereiden. Deze veranderingen zorgen er meestal voor dat je sneller moe bent en last kunt krijgen van lichamelijk klachten. De Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen.

Effect
De zwangerschapsmassage werkt ontspannend, ondersteunt de spieren en stimuleert de bloedcirculatie van jou en je kind. In de eerste drie maanden zorgt de massage ervoor dat je je weer fitter voelt, en kan het klachten van misselijkheid en hoofdpijn verminderen. Vanaf de vierde maand van je zwangerschap kunnen rugklachten en beenkrampen ontstaan. Massage verlicht die klachten, wat maakt dat je je lekkerder voelt in een lichamelijk zware periode. De laatste maanden van de zwangerschap past het lichaam zich in een korte tijd aan aan de snel groeiende baby. Dit merk je vaak aan bekken-, rug-, nek- en schouderproblemen, vocht vasthouden en minder goed slapen. Zwangerschapsmassage kan die klachten helpen verlichten, en ook zorgt het ervoor dat je ademhaling dieper wordt en je hoofd even helemaal tot rust komt.

De massage
Tijdens de massage vind ik het belangrijk dat de temperatuur aangenaam is, je lekker en goed ondersteunt ligt, en er een milde massage olie gebruikt wordt. Voeten, benen, billen, armen, handen, romp, hals en schouders krijgen een ontspannende massage. Voor je buik en je onderrug wordt een speciale zachte, ondersteunende, techniek toegepast, die helemaal is afgestemd op de gewijzigde spier- en orgaanverhoudingen in je lichaam. Niet alleen jij, maar ook je baby wordt heel rustig van de zachte aangename bewegingen.

De zwangerschapsmassage kan qua inhoud erg verschillen. Voordat de massage begint bespreken we je eventuele klachten en wensen. Aan de hand daarvan bepaal ik in welke houding en massage op dat moment de meeste verlichting geeft.

De vader
Het is mogelijk dat ook de vader een keer mee komt naar de massage, waar kan hij zien wat hij voor je kan doen om je te helpen ontspannen of om bijvoorbeeld lage rugpijn te helpen 'opvangen'. Hij wordt daardoor letterlijk jouw steuntje in de rug!

Postnatale massage
De Postnatale massage is een behandeling voor na je zwangerschap. Na negen maanden voor twee te hebben gezorgd is je lichaam na de bevalling toe aan herstel en ontspanning. Deze massage helpt je om je weer lichamelijk en geestelijk in balans te gaan voelen.