Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift and that is why we call it the present.
E. Roosevelt


Hot- en Coldstone behandeling

Een Hotstone legging is een behandeling met 'hete' stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de behandeling wordt gegeven is ongeveer 45 graden. Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt, de stenen liggen daarbij in het water. De Hotstone behandeling wordt gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 14 centimeter. Naast de Hotstones wordt er ook gebruik gemaakt van zgn Coldstones, afgeronde stenen die in de vriezer worden gekoeld zodat ze bij de behandeling het gewenste effect zullen geven. Net als bij de Hotstone massage stimuleert een Hotstone legging orgaanfuncties en de stofwisseling, en zorgt voor ontgifting van het lichaam. Het is belangrijk om aansluitend op de behandeling voldoende water te drinken zodat het lichaam de vrijgekomen gifstoffen via de urine kwijt kan raken.

De Hot- en Coldstone behandeling is een intense behandeling die een weldaad is voor lichaam en geest. De zwaarte en de weldadige warmte van de stenen dringen diep door in de spieren. Gegeven aansluitend op de lichaamsmassage zorgt deze behandeling voor een diepe ontpanning.

Hotstone massage.

Naast de Hot- en Coldstone behandeling/legging is het ook mogelijk op een actieve manier met de stenen te werken in een zgn Hotstone massage. Bij deze behandeling wordt het lichaam, of delen daarvan, gemasseerd met afwisselend Hot- en Coldstones, waarbij net als bij een lichaamsmassage olie wordt gebruikt. Een massage met stenen ipv met handen, een heel verrassende ervaring! Een Hot-stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging. Ook na deze massage is het belangrijk om aansluitend voldoende water te drinken om vrijgekomen gifstoffen te kunnen 'lozen'. Deze massagetechniek stimuleert orgaanfuncties en de stofwisseling, en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Daarnaast ondersteunt Hotstone therapie alle niveaus van healing doordat het de emotionele, mentale en fysieke energieën harmoniseert. Tenslotte is de Hotstone massage geschikt voor iedereen die zijn lichaam wil laten verwennen en wil relaxen.